Shavasana og Childs Pose

🧘🏼Dag 2 – Anden dag på måtten – introduktion til klassiske yogastillinger

Det handler om introduktion til klassiske stillinger. Jeg starter igen i skrædderstilling. Føler stadig spænding i øverste del af det ydre lår og hofterne. Følelsen er ændret fra smerte til spænding. Det går den rigtige vej. 

Føler stadig jeg falder bagover. Det er dog ikke nødvendigt at holde fast i mine ankler for ikke at vælte i dag. Jeg starter med dybe åndedrætsøvelser. 

Nu er det tid til første stilling. Det er en hvilestilling, der hedder Shavasana og betyder død mands stilling. Hold fast det spænder i lænden. Efterhånden skaber den dybe vejrtrækning den nødvendige afslapning til lænden. Nærmest magisk. 

Næste stilling er Child’s pose – Barnets stilling. Jeg skal sidde på hælene og lægge overkroppen ned over mine lår. Det bliver mellem mine lår. Jeg er simpelthen stadig for stiv i kroppen. Panden skal ned på måtten. Det kunne den så heller ikke. Jeg ligger helt afslappet med armene foran mig på måtten. Denne yogaøvelse afslapper hele ryggen og åbner op i lysken. 

Afslutter tilbage i skrædderstilling med dybe åndedrag. Denne gang uden følelsen af at falde bagover. Jeg takker mig selv for at være startet min kærlige rejse ind i min krop for at lære den at kende.

Nameste

 

Følg min Yoga rejse på bloggen