30-dages challenge med middelhavskost

Hvis du ønsker at følge middelhavsprincipperne, men er usikker på, hvordan du kommer i gang, så kan jeg hjælpe dig med denne challenge.

Er du interesseret i at følge middelhavsprincipperne, men er usikker på, hvor du skal starte, er du kommet til det rigtige sted. I denne 30-dages challenge med Middelhavskostens principper, inkluderer jeg en hel måned med lækre og nærende opskrifter, der er perfekte til begyndere. Uanset om du er ny i køkkenet eller bare ønsker at forenkle din rutine, kan denne madplan fungere for alle.

Sådan laver jeg madplaner

Madplanerne er nemme at følge og så er de lækre. Da ernæringsbehovet er forskelligt fra person til person, opfordrer jeg dig til at bruge disse planer som inspiration og justere efter behov. Opskrifterne er med korte instruktioner og enkle ingredienslister. Hver dag giver mindst 60 gram protein og 28 gram hjertesunde fibre, selvom de fleste dage er en del højere end det. Madplanerne er ment som et eksempel på en sund kostrutine. Foretag justeringer som ønsket for at passe til din rutine og smagspræferencer.

Hvad er middelhavsprincipperne?

Middelhavsprincipperne anses for at være en af ​​de sundeste måder at spise på på grund af dens vægt på frugt, grøntsager, bælgfrugter, fuldkorn og fisk. Selvom det ikke anbefaler at spise store mængder forarbejdede fødevarer eller raffinerede korn, sætter det heller ikke strenge retningslinjer, hvilket gør det mere til en livsstil end en stiv spiseplan.

Fødevarer til middelhavsdiæt at fokusere på

  • Frugter
  • Grøntsager
  • Fuldkorn
  • Fisk
  • Magert kød
  • Olivenolie og andre vegetabilske olier
  • Avocado
  • Nødder
  • Frø
  • Bælgfrugter
  • Mejeri, især fermenteret mejeri, som yoghurt, hytteost og kefir
  • Urter og krydderier

Uge 1