Kære Grete

Kender du det, når det ikke lige går som planlagt med det der vægttab?

Du er måske kommet godt i gang med din nye livsstil efter Sense-principperne (eller nogle andre principper), men efter en tid, falder du tilbage i dine gamle mønstre og vaner. Din motivation falder af forskellige årsager. Det hele føles uoverskueligt og du har svært ved at finde kampgejsten, som den var der i starten.

Du synes måske, at du gør alt det rigtige, men alligevel taber du dig ikke, som du forventer. Eller også tager du oven i købet på, uden at du kan gennemskue hvorfor. Tanken om at give op melder sig – for du kan nok slet ikke tabe dig.

 

Lad mig lige hjælpe dig lidt på vej, så du genfinder din motivation og får genstartet dit vægttab. Lad mig give dig nogle gode råd, som du kan følge, når du føler trang til at give op.

 

1. Hav tålmodighed. Både med dig selv (du er ved at lære det), din hjerne (der prøver at få dig tilbage til det gamle velkendte), de nye vaner (der kræver energi fordi det ikke lige pludselig går på autopiloten mere) og med dit vægttab (det har måske taget 1 år at tage 10 kilo på, så hvorfor skal de så forsvinde på 3 måneder). Sænk barren og find tålmodighedens kappe frem.

2. Sæt struktur på dit vægttab. Beslut dig f.eks. til at følge Sense-spisekassemodellen 2 gange om dagen. Walk the talk. Hold dig til din beslutning. Hold dig til de retter du kender og holder af, hvis du ikke har det store overskud. Lav en madplan for din aftensmad, hvis det er det måltid, der går i fisk. Gerne for 1 uge ad gangen. Skriv indkøbsliste og køb ind 1-2 gange om ugen til de kommende 3 dages plan.

3. Mærk din sult og mæthed. Beslut dig for at genetablere kontakten med de to følelser. Mange spiser på faste klokkeslæt. Prøv om det er muligt for dig at vente med at spise til du mærker sult – maven rumler. Pas på ikke at blive for sulten, for så slår fornuften fra og du kommer til at overspise. Vurder hvor sulten du er og øv dig i at øse den mængde op, du vurderer kan gøre dig behageligt mæt. Når du går i gang med måltidet, så spis langsomt. Hold pauser undervejs hvor du lægger bestikket fra dig og vurderer, om du stadig har brug for mere mad eller om du kan undvære de sidste tre mundfulde mad på tallerkenen. Du må gerne levne.

4. Drop alle høflighedskalorier – sig nej tak til kollegaens hjemmebag eller svigermors tørre hjemmebagte hvide boller, hvis du egentlig ikke har lyst til at spise det. Beslut dig for, at du kun spiser, når du er sulten. Og så tak nej med den begrundelse. I starten vil dine omgivelser synes at du er lidt underlig. De vænner sig til det. Tro mig. Gem hellere kalorierne til noget du rigtig gerne vil have på et tidspunkt, hvor du kan bruge det som næring.

5. Nyd med måde. Pas på at du ikke gør noget forbudt. Det gælder både mad og drikke. Hvis din nydelse er meget kalorieholdig, så begræns det mest muligt. Du skal IKKE lade være med at spise eller drikke det, du elsker allermest. For så hopper det på dig på et tidspunkt. Husk at kompensere, når du vælger at nyde. F.eks. har jeg besluttet, at det er ok at nyde 3 chili cheese tops fra McDonald’s om måneden. Der er 134 kcal i 3 stk., så den dag jeg nyder dem, skærer jeg fedtstof ned til 1 spsk. pr. måltid hele dagen og vupti er der udlignet. Eller hvis jeg vælger et glas vin til maden fredag aften, udligner jeg ved at undlade håndfuld 4.

6. Bliv bevidst om dine vaner. Find ud af i hvilke situationer du kan gøre det bedre for at støtte din drøm om et varigt vægttab. Tag aktivt stilling til, hvilke vaner du vil beholde og i hvilket omfang. Måske kan du beholde vanen, men skrue lidt ned for blusset.

7. Sørg for at få væske nok i løbet af hele dagen. 1 – 1,5 liter om dagen. Hav altid en flaske med dig og gerne stående foran dig, så du ikke glemmer at drikke jævnt over hele dagen. Begrænsede mængder the og kaffe kan medregnes. Sørg dog for at det meste af din væske er vand.

 

🧚‍♀️ Hvordan går det med din fantasi og din disciplin ?🧚‍♀️

Jeg skrev til dig i sidste uge, hvordan du kunne bruge din fantasi og disciplin som motiverende faktorer. Hvis du ikke lige har læst Gretes input fra sidste uge, så finde den frem eller læs den her.

Lad mig lige benytte lejligheden til at fortælle dig, at der stadig er et par ledige pladsen på kurset Mad og følelser, der starter den 1. februar. Læs mere her

 

 

Lidt af hvert

 

➡️HUSK at du, som altid, er velkommen til at videresende mine e-mails, hvis du kender en, det vil få glæde af indholdet.👥Lad mig hjælpe dig med vanecoaching eller vægttab via vaneændring

En af de ting jeg elsker ved mit arbejde i GretesUnivers er at støtte mine kunder, der søger min coachinghjælp. Jeg elsker at hjælpe dem i gang med en ny vane. Jeg elsker at hjælpe dem tilbage på sporet, når de kommer ud af kurs. Jeg elsker at fejre deres sejre, når de kommer i mål.

Og jeg vil elske at hjælpe dig også.

📱Hvis du er i tvivl, om jeg kan hjælpe dig med netop din udfordring, så bestil en gratis afklarende samtale og lad os tage en snak om det. Endnu er jeg ikke stødt på en udfordring, jeg ikke kan hjælpe med.

Hvis du beslutter dig for at prøve, om vi skal samarbejde, er den første coachingsamtale til en meget favorabel pris – 250,00 kr. hvor du så kan få afklaret, om du synes om min coaching og om du gerne vil fortsætte med den lille eller den store coachingpakke. Du kan oven i købet få en abonnement ordning på helt ned til 450,00 kr. pr. måned, så udskrivningen til forløbet ikke bliver en økonomisk belastning for dig.

Læs om mine coachingforløb her

💻Du kan også vælge at starte et mere enkelt vægttabsforløb via vaneændring online.

Læs mere her

📞Hvis du har brug for støtte til dit vægttab, kan du starte med at booke en gratis afklarende samtale med mig i næste uge. Brug knappen nederst i denne e-mail og find en tid, der passer os begge.

Husk at du kan få vægttab på abonnement fra 299,- kr. pr. måned. Der er både abonnement til holddeltagelse, online vaneændring og individuel vanecoaching.

Skab en dejlig dag

Kærlig hilsen fra Grete