Ferie i GretesUnivers – dag 13 – Grøn kost alle dage

Få ro i sindet i din ferie

I dag var vi på Skamlingsbanken. Mine rejsefæller var på Besøgscenteret, imens jeg gik en dejlig lang tur med vores to hunde.
Det gir ro i sindet at gå tur i så smukke omgivelser. At finde ro er en vigtig del af at give kærlighed til sig selv. Har du ikke naturen indenfor rækkevidde, så har du måske noget musik, der gi’r dig ro i sjælen. Eller en god stol til meditation.

To vigtige rejsekammerater på alle ferier

På turen rundt, lavede jeg en livevideo, hvor jeg gav råd til at sikre grønt i kosten, hvis du holder ferie er sted, hvor du ikke har adgang til dine køkkenredskaber. Se videoen her, hvis du bruger Facebook.
Når jeg er på ferie uden vores campingvogn og dermed mine køkkenredskaber, så medbringer jeg altid en grøntsagsskræller og en rulle med plastikposer. Som regel kan jeg finde et marked eller et supermarked, hvor jeg kan købe grøntsager, så jeg kan sikre mig, at jeg kan blive dejlig mæt af skønne grøntsager og samtidig kan holde min sunde livsstil, selvom jeg er på ferie. Jeg kan rengøre grøntsagerne, hvor jeg bor – på hotel, lejlighed eller vandrehjem og så kan jeg tage de rengjorte vitaminer med mig på de ture, jeg er på.

 

Tilgængelighed

Ølruten

Ligesom hvis du har været over grænsen og købt “alt for meget slik med hjem”, er det nødvendigt at sikre, at tilgængeligheden ikke er umiddelbar. D.v.s. gem slikket lidt væk, så det ikke lige står og frister. Det samme gjorde vi, da vi kom hjem med 94 øl af forskellig slags. Det er en del! Og det er fristende at tage en enkelt lidt oftere end vi plejer, fordi de er der. Derfor har vi  sat dem i et mørkt rum i huset, hvor der ikke er specielt koldt. Det betyder, at vi lige skal beslutte os for at drikke en eller to af disse herlige minder fra vores ferie, sætte dem på køl og vente til de er kølet ned. Det er et godt trick til at sikre, at du virkelig tager en beslutning om at nyde. Uanset om det er slik eller øl.

Tak fordi du fulgte med. Jeg håber det har inspireret dig til at holde en sundere ferie næste gang du skal afsted. En sundere og mere fornuftig ferie er ikke nødvendigvis kedelig. Underholdningen skaber vi selv. Og det behøver ikke indebære store mængder alkohol, slik, kage, is og  mad.

 

 

Fik du ikke lige læst min feriedagbog fra dag 1 om pakkeliste og andre lister, så klik her på linjen.

Fik du ikke lige læst min feriedagbog fra dag 2 om ferietraditioner, så klik her på linjen 

Fik du ikke lige læst min feriedagbog fra dag 3 & 4 med tip til at holde øje med vægten, første bryggeribesøg og årets isvaffel, så klik her på linjen

Fik du ikke lige læst min feriedagbog fra dag 5 om Skinny Bitch og alkoholfri øl, så klik her på linjen 

Fik du ikke lige læst min feriedagbog fra dag 6 om at vende en øv-situation til noget positivt, så klik her på linjen

Fik du ikke lige læst min feriedagbog fra dag 7 om kompensation for nydelse, så klik her på linjen

Fik du ikke lige læst min feriedagbog fra dag 8 om besøg på et eventyrligt bryggeri, så klik her på linjen

Fik du ikke lige læst min feriedagbog fra dag 9 om besøget på Bryggeriet Vestfyen og min begrænsede ølsmagning, så klik her på linjen

Fik du ikke lige læst min feriedagbog fra dag 10 om Rosenfestival, frokostplatter og softice uden vaffel, så klik her på linjen

Fik fu ikke lige læst min feriedagbog fra dag 11 om at skabe nye søvnvaner i ferien, så klik her på linjen

Fik du ikke lige læst min feriedagbog fra dag 12 om at spise med fornuft på restaurant, så klik her på linjen