Ferie i GretesUnivers – dag 5 – Skinny Bitch og alkoholfri øl

Dagens indslag fra Fyn handler om alkohol

Turen i dag gik til Ørbæk Bryggeri. Hold nu op, der var mange forskellige, både kendte og ukendte, øl. Der var ikke smagsprøver, så vi købte lidt forskelligt, som vi ikke kendte til samlingen. Blandt andre købte vi en alkoholfri øl fra køleskabet. Vi fik udleveret 4 plastikglas, så vi kunne nyde den udenfor. Faktisk gik jeg ind og købte flere. Den var virkelig god. ØrbækBryggeri

Mange nyder ekstra alkohol i ferien. Du kan gøre det lidt bedre for dig selv ved at nyde drinks med sukkerfri sodavand. Der er mange kalorier at spare på den konto.

Skinny Bitch betyder “Mager tæve”. Hmmm det lyder faktisk ikke så pænt på dansk som på engelsk. Så jeg holder mig til engelsk her. Vi kan også bruge en lidt mildere oversættelse. Nemlig “Slank kvinde”. Slank er nøgleordet. Ja der er kalorier i  alkohol, men netop en Skinny Bitch er nok den mest kaloriefattige drink, du kan nyde med alkohol i. Tidligere havde drinken et mere kedeligt navn. Nemlig “Vodka soda” hvor soda er det engelske ord for danskvand. En skinny bitch består af vodka, danskvand, lidt lime og en masse isklumper. Den smager overrraskende godt. Jeg kalder nu alle drinks med sukkerfri sodavand for Skinny Bitch.

Vi er på ferie sammen med min mands familie. Det betyder også lidt ekstra nydelse bl.a. i form af en GT kl. 17, når dagens udflugt er slut og vi ikke længere skal køre bil. I dag nyder jeg en gin (50 kcal / 2 cl) med 0 kcal sodavand. Det var en sodavand jeg fandt i Super Brugsen. Hjemme køber jeg Tonic Light i Netto – den kan jeg godt li’ sammen med 2 cl. gin.

Vi skiftes til madlavning

Når vi er på tur med min mands familie, skiftes vi til at lave mad. På den måde får vi alle lidt fri for madlavningen 🙂 Min mands bror er kok og han laver de mest fantastisk retter. I dag stod den på maskeret blomkål med rejer. Vi havde nogle kartofler, som vi skar til pommes og stegte i Actifry. Avtifry er en fast bestanddel i vores campingvogn. Vi bruger den næsten dagligt og den er et fantastisk redskab i et køkken, der ikke skal indeholde for meget fedt.

 

 

Fik du ikke lige læst min feriedagbog fra dag 1 om pakkeliste og andre lister, så klik her på linjen.

Fik du ikke lige læst min feriedagbog fra dag 2 om ferietraditioner, så klik her på linjen 

Fik du ikke lige læst min feriedagbog fra dag 3 & 4 med tip til at holde øje med vægten, første bryggeribesøg og årets isvaffel, så klik her på linjen