dr. Nielsen bitter

Ferie i GretesUnivers – dag 2 – ferietraditioner

Vi har flere ferietraditioner. Blandt andet at vi skal OPleve noget spændende. Vi er ikke til swimmingpool- og strandferie. Vi er til OPlevelsesferie. Vi er i gang med vores ferie på Fyn – vi kalder den “Ølruten Tour Fyn”. En af vores interesser, udover camping, er specialøl. Så er det ikke nærliggende at lægge ferien i Danmark, på Fyn, og besøge og støtte nogle af de lokale virksomheder, der sikkert også har været ramt af Corona situationen. I løbet af vores ferie er der mulighed for at besøge 11 små bryggerier på Ølruten på Fyn. Vi må se hvor mange det bliver til. Foreløbig er Ørbæk bryggeri sorteret fra – de har kun åben mandag til torsdag og lå på planen i dag eller i morgen. Hmmmm Grete – det kunne have været planlagt bedre. VDTNP: Vi er her i 17 dage endnu, så måske bli’r der mulighed for at ændre planen, så vi kan besøge Ørbæk en hverdag. Fyn er alligevel ikke så stor, at det vil være helt umuligt.

Dr. Nielsen morgenbitter

dr. Nielsen bitterEn af vores ferietraditioner, når vi er på camping. Til vores morgenmad drikker vi 2 cl. Dr. Nielsen bitter. Hjemme drikker vi ikke morgenbitter – hverken i hverdagen eller i weekenden. Det er en meget behagelig bitter, som min veninde, Nina, har introduceret mig for. Hvis du ikke kender den, kan jeg varmt anbefale den. Den er ikke for stærk og ikke for bitter.

Foruden rigtig god smag i dr. Nielsen er der også kalorier. 50 kcal. pr. 2 cl. Derfor er det nødvendigt at “bytte” de kalorier med noget andet, hvis vægtregnskabet skal gå op – eller i hvert fald ikke skal løbe løbsk. I dag har jeg valgt at bytte med 1/4 morgenbolle med smøreost. Den bid har ca. samme kalorier, så den nåede skraldespanden. Til stor fortrydelse for vores to hunde, der elsker brød og ost. Men hvis jeg skal lade hundene spise alt, hvad jeg vælger fra, så er det jo dem, der får for mange kilo på sidebenene. Og de har meget bedre af, at den primære del af deres mad består af hundefoder med rigtig sammensætning i forhold til deres behov. Sådan er det for mennesker og sådan er det for dyr. Hvis vi sørger for, at den overvejende del af vores kalorieindtag er fornuftig mad, så sker der ingenting ved at vi nyder lidt her og der. Jeg sørgede for masser af protein til morgenmaden – både æg og skinke. Det sikrer min mæthed, selvom jeg efterlader lidt brød og fedtstof i skraldespanden.

God viden om øl

cykler med på ferie

Cyklerne, der er med for at gi’ mulighed for bevægelse, hænger stadig bag på campingvognen. Så jeg vil snart be’ min mand om hjælp til at hægte min cykel af, så jeg kan komme ud på den tur, som jeg har aftalt med mig selv – 30 minutter hver dag. Det bryggeri, der skal besøges i dag, ligger 14 km fra hvor vi bor. Det er Bryggeriet Refvindinge. Et af mine foretrukne bryggerier. Du kender måske Ale no. 16. Det er en dejlig Ale. Bryggeriet laver 9 forskellige Ale – specialøl – i forskellige styrker fra Vol. 4,6% til Vol. 7,2%. Her er det måske også god viden, at en 4,6% øl indeholder 125 kcal. pr. flaske (33 cl.) mens en 7,2% øl indeholder 204 kcal. pr. flaske. Altså en forskel på ekstra 79 kcal. hvis jeg vælger Malmer i stedet for Røde Mor.

Vi skal nok smage et par af de øl, der kan købes på bryggeriet og lur mig om vi ikke også køber nogle med til turen. Det er i hvert fald meningen at vi skal have den bedste øl fra hvert bryggeri med hjem, så vi kan teste, om de smager ligeså godt hjemme som ude. Tit er det jo sådan, at meget ude i ferielandet smager anderledes, der hvor man oplever det første gang, end det gør, når man så kommer hjem med det.

VDTNP

Det skrev jeg i går og det skrev jeg i dag. VDTNP er en sætning, jeg lærte på min uddanelse som OPPEguide. Vend Det Til Noget Positivt. Det er Botox for hjernen at tænke positivt! ALT kan vendes til noget positivt. Det ligger måske ikke lige for, hvad positivt, der er ved at det blæser og regner en del, når jeg lige er startet min sommerferie. Det positive kan være, at jeg bliver forfrisket, når jeg er ude på gå- eller cykleture. Jeg skal bare huske at ta’ tøj på efter forholdene. Mit OPPE-humør, som jeg jagter, er så meget mere at foretrække fremfor en ØV-humør.

Fik du ikke lige læst min feriedagbog fra dag 1 om pakkeliste og andre lister, så klik her på linjen.