Tag med GretesUnivers på ferie

I dette blogindlæg tager jeg dig med på min sommerferie i 2021. Jeg vil give dig en masse gode råd om, hvordan du kan holde ferie med sund fornuft uden at du slækker på hyggen, som enhver ferie skal indeholde.

Rådene kan du bruge, uanset om du er på vinterferie, Bededagsferie, Kristi Himmelfartsferie, påskeferie, pinseferie, sommerferie, efterårsferie, juleferie eller bare en ferie udenfor højtiderne. Der vil være råd, som du skal ændre, fordi du holder en anden type ferie en den jeg holder i Danmark med vores campingvogn på krogen. Hvis du skal på ferie med fly, kan du jo ikke have din cykel med. Du kan overveje om du kan leje en cykel, når du kommer frem til dit bestemmelsessted.

God læselyst. Jeg håber du bliver underholdt og får råd med dig, du kan bruge på dine kommende ferier.

Dag 1: Feriestart på Grønnehave Strand Camping

Vi er klar til at tá hul på 18 dages ferie. Turen går til Fyn.

Cyklerne 🚴 er med for at gi’ mulighed for bevægelse.

Hundene 🐶🐶 er også med og gi’r også mulighed for motion.

Humøret er højt for listen er hakket af 💪

Pakkeliste

Jeg ELSKER lister. Det gi’r mig ro. Der er ikke noget der er glemt, så jeg behøver ikke sidde og spekulere på, om nu alt er kommer med.

Listen er opstået hen af vejen. Jeg trak læring ud af modstanden, når noget var glemt. Hvor sjovt er det at komme afsted uden sengetøj, piller eller briller. Hundemad kan købes hvor vi kommer frem, ligesom mange af de andre ting, der står på listen. Det er der dog ingen grund til, når vi nu husker det via listen.

For den opmærksomme læser, der ser at vi har vægt med, kan jeg fortælle, at det ikke er min Tanitavægt eller badevægt. Det er køkkenvægten.

Ferie hundehvalpVi har hundehvalp, der er glubsk sulten og får derfor vejet maden af for ikke at få for meget.

Sjovt en forskel der er op hunde. Den “gamle” på næsten 2 år har aldrig været interesseret i mad. Hun har tidligere spist hele dagen for maden har stået fremme. Og sådan er der nogen, der kan styre det. Der er ikke forskel på mennesker og hunde 🤣. Nu får hun præsenteret sin mad 1 gang om dagen (aften), imens hvalpen spiser sin mad. Hun er så også sulten, så hun spiser hvad der er til hende.

Andre lister

Lister kan bruges til mange ting. Her kommer lidt eksempler:

  • En indkøbsliste næsten uundværlig, hvis jeg skal sikre mig, at jeg får købt alt ind, som jeg skal bruge til en ret mad. Hos os bruger vi appen Noter på iPhone. Den kan deles imellem min mand og jeg, så vi begge to kan se, hvad vi mangler, hvis vi er ude at købe ind alene. Vi føjer også begge to ting på listen, som vi mangler, når vi ta’r det sidste af noget.
  • Hvad med en ønskeliste. Min bliver til hen over hele året, når jeg kommer i tanke om noget, jeg ønsker mig. Så skriver jeg det ned i Ønskeskyen, der er en digital ønskeliste,  en online tjeneste, der hjælper med at holde styr på gaveønsker og som kan  deles med venner og familie.
  • To-do-listen deler os i to lejre. Nogen elsker dem. nogen hader dem. For mig kan de hjælpe med at få mine opgaver ud af hovedet, så jeg ikke skal bruge hjernekapacitet på at huske noget, jeg skal have gjort.
  • Hvis jeg har en opgave men flere steps, som jeg gentager flere gange, er det praktisk med en tjekliste, så ingen af trinene glemmes. F.eks. er der flere ting jeg skal have styr på, inden jeg holder webinarer i GretesUnivers. Så det er meget betryggende at have en tjekliste, så jer kan være nogenlunde sikker på, at webinaret afvikles uden de helt store udfordringer.

På nettet kan du finde et utal af forskellige skabeloner til lister, så du ikke behøver have dem liggende til situationer, der ikke opstår ret tit. F.eks. en flytning. Det er ikke så tit de fleste af os flytter. Men når vi gør, så er det rart at have en tjekliste til alle de steder vi skal huske at melde vores nye adresse.

Det blev et længere skriv om lister. Som skrevet tidligere ELSKER jeg lister og at skrive noter. Så jeg vender nok tilbage med dette emne på et senere tidspunkt.

I skrivende stund kører vi på landevejen mod Korsør og det styrter ned. Bilen bli’r vasket, vi sidder godt og tørt og jorden bli’r vandet.

Mit OPPE-ferie-humør kan ikke rokkes.

VDTNP