chiagrød

Det er så nemt at lave Chiagrød. Det er næsten ikke betale sig at lade være. Det smager fantastisk, det mætter længe og er samtidig super sundt.

chiagrød

Kold Chiagrød

Grete Heslou
Ret Morgenmad
Antal 1

Ingredienser
  

  • 2 dl skyr naturel HF 3
  • 1/2 dl vand
  • 1 shot stærk kaffe SG
  • 2 spsk ruggryn HF 4
  • 1,5 spsk chiafrø Fedt
  • 1 tsk lakridspulver SG
  • 100 gram optøet bær  HF 1
  • 1 spsk mysli-topping HF 4 & fedt
  • 1 tsk dadelsirup SG

Sådan gør du
 

  • Alle ingredienser (undtagen bær og topping) røres sammen og stilles på køl nogle timer evt. natten over.
    Hvis du ikke laver det klar lige inden sengetid, så rør gerne i det 1 gang lige før du går i seng
    TOPPING: jeg bruger hjemmelavet mysli-topping: havregryn, cashewnødder, mandelsplitter, pinjekerner, solsikkekerner, rosiner blandes med honning, bredes ud på bagepapir til ovn eller køres i Actifry - begge dele 15 minutter. Du kan også bruge nøddemix med lidt dadelsirup
    TIP: Lav evt en større portion, så du har til flere dage. Det kan sagtens holde sig i køleskabet 3 dage.
  • Inspiration SundFokus