Undgå yoyovægt og følelsesmæssig spisningÆndre vaner

Mad er næring – ikke terapi

Når først du lære at forstå denne sætning, kommer du din yoyovægt til livs. Du skal lære at spise når du er fysisk sulten og håndtere dine følelser med egenomsorg.

For at få ændret dit spisemønster, er det vigtigt at du stabiliserer dine måltider – spiser rigtig mad i rigtige mængder og med regelmæssige spisepauser. Derved mindsker du din sukkertrang.

Er du en af dem, der spiser morgenmad, fordi det skal man, formiddagsbrød fordi der er møde, og nogen har sørget for forplejningen, frokost fordi de andre spiser, eftermiddagssnack når du kommer hjem for at slappe af, aftensmad på et bestemt klokkeslæt og aftenhygge til kaffen. Har du tænkt over, at det måske er vanespisning? Spiser du kage fordi svigermor har bagt og du ikke nænner at sige nej tak, fødselsdagskage på jobbet, et glas rosevin på terrassen sammen med naboen, fordi solen skinner osv. Disse indtag kalder jeg hensynskalorier. Fordi du spiser og drikker for andres skyld end for din egen.

Kender du din sult og mæthed?

En af de vigtige ting du skal arbejde med i forbindelse med denne vaneændring, er at du spiser efter din sult og mæthedsfornemmelse. Du har måske ikke haft fat i den følelse siden du var barn. Derfor skal der måske arbejdes ihærdigt på at genetablere kontakten til kroppen på det plan. Tro mig det er muligt. Du kan sagtens træffe et bevidst valg om at spise eller drikke noget, selvom du ikke er sulten eller tørstig. Du skal dog kende konsekvensen og acceptere den.

Er du en af dem, der spiser næsten hvad som helst? Alt hvad der ligger i en skål, du kommer forbi. En hurtig haps og så er det glemt igen. Måske lagde du slet ikke mærke til, at du spiste det. Måske smagte du slet ikke på det. Måske kan du slet ikke lide det, hvis du virkelig smager efter.

Etabler en indre madsnob

Jeg vil foreslå, at du opdyrker en indre madsnob – et indre værn imod alle de fristelser, du møder hver dag. Det kan hjælpe med at sænke lysten til dem. Du skal simpelthen lære at sige NEJ TAK.

Hvis du etablerer en indre madsnob, så vil du kunne spise al slags mad, du har lyst, til uden at få dårlig samvittighed. Uden at føle skyld og skam. Du skal dog lære at begrænse dig. Lidt men godt. Der findes ikke usunde fødevarer. Der findes usunde mængder og frekvenser.

Tak fordi du læste med helt hertil. Jeg håber du vil give dig i kast med at etablere din indre madsnob, så du kan starte din rejse imod din drøm om et varigt vægttab, imens du tillader dig selv at spise almindelig mad i fornuftige mængder.

Har du brug for hjælp?

Vil du lære mere om, hvordan du kan

 • sammensætte et mættende måltid
 • spise fra buffeter på all-inklusive ferier og til familiesammenkomster til højtiderne
 • slippe af med cravings
 • begynde at prioritere dig selv og dine behov
 • mindske din følelsesmæssige spisning
 • og meget mere

Onsdag den 28. april og lørdag den 1. maj starter jeg tre små, lukkede hold i henholdsvis Glostrup og Næstved, der skal arbejde med at

 • ændre vaner
 • få nye spisemønstre
 • fastholde motivation
 • stoppe sukkercravings
 • stoppe følelsesmæssig spisning
 • og meget mere

Du får hele kurset til kun 1.875,- kr. (ratebetaling er muligt)