Vaneændring for begyndere

Hvorfor er vægttab så svært?

Har du tænkt over, hvorfor det er så svært at gennemføre et vægttab? Uanset hvor meget du ønsker dig et vægttab, er det ofte svært at holde fast i nye gode vaner.
Jeg kan fortælle dig, at det blandt andet skyldes, at  din hjerne modarbejder dig. Din hjerne har modstand på forandringer. Din hjerne er doven og vil helst ha’, at alting er, som det plejer at være. Jo flere automatiserede processer du har, jo nemmere er det for din hjerne. Så når du begynder at ændre på dine vaner, så sætter du hjernen i arbejde. For at komme tilbage til det gamle og kendte, begynder hjernen at sende dig gamle og kendte signaler som f.eks. “Det kunne nu være lækkert med et stykke kage – mon jeg ikke lige skulle bage en Drømmekage fra Brovst” eller “Åh det er så hyggeligt at ligge på sofaen og se Netflix serier – jeg går den tur senere i dag”.
Utålmodighed er en anden faktor i, at dit vægttab ikke lykkes. Prøv at overveje hvor mange år dine ekstra kilo har været om at sætte sig på din krop. Hvordan skulle de kunne forsvinde på en måned eller to? Grunden til din utålmodighed er, at din hjerne gerne vil ha’ dig tilbage til din gamle livsstil (som jeg skriver herover). Din OPgave er at være den stærke. Vise din hjerne, at du VIL det her med et varigt vægttab, og at du ved, at det ta’r tid. Du er nødt til at gøre noget andet, end det du plejer at gøre, hvis du vil ha’ et andet resultat, end det du plejer at få.
Mange går alene med et ønske om vægttab. Jeg kan fortælle dig, at det er meget nemmere at tabe sig sammen med andre. At sætte et mål og lægge en plan for, hvordan du når målet. Og så fortælle andre om planen. Det er nu en gang mere forpligtende end en tanke i dit eget hoved. Den er meget nemmere at skubbe til side eller udskyde til “på mandag”.

Hvad kan gruppen gøre for dig?

Velkommen i gruppen “Skab dit vægttab i 2021”. Der starter en ny gruppe hver måned, hvor et mindre antal medlemmer starter vaneændringer sammen. Fortæller hinanden om HVORFOR de ønsker vægttab, HVORDAN de vil gribe det an og HVAD de drømmer om af resultat. Og hver dag modtager gruppen en peptalk fra mig med stof til eftertanke i forhold til at holde fast i drømmen.
Det koster 399,00 kr. at deltage 1. måned. Efter den første måned kan du få adgang til en fælles gruppe for fortsættere fra alle tidligere forløb. Du kommer over i den nye gruppe, sammen med dem du kender fra begynderholdet, der ønsker at fortsætte. Her lærer du så nye medlemmer at kende, der ligesom du, er i gang med langsigtede vaneændringer for at opnå et varigt vægttab.
  • I gruppen får du daglig støtte og OPmuntring fra mig til at skabe det vægttab, du ønsker.
  • Du får små OPgaver igennem måneden, der støtter din vaneændring.
  • Hver søndag kl 12 laver jeg et live-event, hvor jeg løber ugens peptalks igennem og fremhæver, hvis der har været kommentarer undervejs, der tåler en deling. Du har mulighed for at spørge mig om alt muligt i forhold til dine vaneændringer og dit vægttab. Her vil vi også kunne dele frustrationer, glæder og andet, der er en del af processen. Du kan deltage via Zoom hvor vi kan tale sammen. Møderne streames til Facebook gruppen her hvor det er muligt at deltage ved at skrive kommentarer eller bare lytte.
  • Du kan løbende søge støtte eller inspiration fra gruppens medlemmer eller fra mig.
  • Du får mest ud af forløbet, hvis du deltager aktivt.

 

Jeg glæder mig helt vildt til at hjælpe dig i gang og give dig den første inspiration til en sundere hverdag.
Kærlig hilsen Grete