Kære Grete

🧳Vi fortsætter rejsen med fokus på vaneændringer.

📖Grib din GRATIS workbook, så din vaneændring ikke kun bliver ved tanken. Ved hjælp af en workbook kan du virkelig få arbejdet med dine vaner og dine tanker omkring dem.

Lad mig hente den gratis workbook

👀 Du kan læse mere om Workbooken i Gretes input tidligere. Find tilbage i din indbakke eller på hjemmesiden her

HUSK at bliver dit behov for vaneændring ikke dækket af de eksempler jeg lister og i den kommende tid skriver om i Gretes input, så skriv en e-mail til mig. Så vil jeg sætte emnet på min plan for Gretes input.

Jeg vil sende en e-mail med mit forslag

 

🌟Denne station på rejsen, der skal ha’ dit fokus, hedder “kulhydrat”

 

🍞Der findes mange myter om kulhydrater.

Er du en af dem, der har forhindrende overbevisninger om kulhydrater? Forhindrende overbevisninger er overbevisninger, der får dig til at handle på en uhensigtsmæssig måde og træffe nogle uhensigtsmæssige valg.

Hvis du f.eks. er overbevist om, at du ikke skal spise kulhydrater, fordi kulhydrater feder og ikke mætter, og du alligevel har spist et rundstykke eller to til morgenmad i forbindelse med en kollegas fødselsdag, et morgenmøde eller hvad det nu kan være, så kan det sidde fast i dine tanker hele dagen, at du har gjort noget forkert.

 

🤪Enhver overspisning starter med en underspisning.

Du synes måske, at du skal spise begrænset resten af dagen, fordi du har taget det valg om morgenen. Derved bliver du mere og mere sulten og dagen ender måske med, at du overspiser i forbindelse med din aftensmad eller senere i sofaen, hvor du så henter en pose chips eller en rulle chokoladekiks,

 

😱What-The-Hell-effekten

Du ender med at få tanken, at nu er dagen jo alligevel ødelagt, så du kan lige så godt spise “noget af det du savner” (fordi du undlader at spise det i fornuftige mængder) og så starte på en frisk på mandag. På denne måde kan du nå at spise rigtig mange kalorier mere end du forbrænder, hvilket resulterer i en vægtøgning. Også selvom du “starter forfra” allerede i morgen.

👂Lyt til din krop og spis først når du igen bliver sulten.

Hvis du i stedet har den (korrekte) overbevisning, at kulhydrater sagtens kan indgå i en sund og varieret kost og hvis du stoler på, at når du bliver sulten igen, så er de kulhydrater, du har spist blevet forbrændt, så tager du ikke på. For så vil du ikke handle som før beskrevet med begrænset spisning afsluttende med en overspisning.

👉Nej – kulhydrater bliver ikke lavet om til fedt

Jeg har hørt udtalelser om at kulhydrater bliver lavet om til fedt med det samme. Det er ikke rigtigt. De kulhydrater du har spist bliver forbrændt, imens det fedt du også har spist – smør, ost, pålægschokolade m.v. – det bliver lagret. Kroppen starter med at forbrænde fedtlageret, når kulhydratlageret er opbrugt. Hvis du vel at mærke ikke forinden tilfører flere kulhydrater. For det er dem, kroppen forbrænder først.

💪Kulhydrat er vigtigt for dine samlede sundhed

Rigtig mange er desværre af den overbevisning, at de skal undgå kulhydrater og stivelse i forbindelse med et vægttab. Og hvis de alligevel spiser “den forbudte frugt”, som slangen i Paradis, så får de en følelse af fiasko, ikke at kunne holde sig til planen, endnu en gang at fejle, ikke have en rygrad, at have ødelagt det hele. Følelsen af ærgrelse, skyld, skal og dårlig samvittighed er nedadgående følelser, der ofte ender med en overspisning for at få den negative følelse til at forsvinde.

Det er ikke usundt at spise kulhydrater. Det kan sagtens indgå i kosten i forbindelse med et vægttab. Det er et spørgsmål om mængder og frekvenser.

Hvis du alligevel overskrider de anbefalede mængder, så arbejder vi i Sense med begrebet “luk spisekassen” og kom fornuftigt videre allerede fra næste måltid. Ikke først fra i morgen, på mandag eller efter ferien. NU. Spis videre i forhold til anbefalingerne – altså spis efter din sult/mæthed og hold dig til spisekassemodellen evt. reduceret i forhold til kulhydrater.

☝️Hvorfor er det vigtigt at spise kulhydrater

Kulhydrater er en del af en sund og varieret kost. Din krop får energi fra kulhydrater. Når kulhydrater omsættes i kroppen sammen med proteiner og fedtstoffer, minder det kemisk set om den forbrænding, der sker i en bils motor. Kulhydrater tilfører din krop energi til det arbejde, der sker i kroppens celler, bl.a. i muskler og hjerne.

Kunne du tænke dig at vide mere om kulhydrater, myter, spisekassemodellen og mange andre emner, der kan få dig til at leve helt almindeligt, som alle andre, der ikke skal tabe sig, så er du velkommen til at blive en del af GretesUnivers. Start med en gratis afklarende samtale ved at klikke på knappen nederst i mailen.

 

🎳Du kan også vælge at blive en del af Vaneklubben under GretesUnivers. Her kan du få støtte til at ændre dine vaner som f.eks. at spise for mange kulhydrater.

Vaneændringsklubben

☝️Har du meldt dig ind i Vaneændringsklubben?

• Klubben er et fortløbende abonnement – og du får adgang til første lektion ved tilmelding – de andre løbende pr. måned.

• Klubben indeholder 12 vaneændringsemner. Herefter slutter dit abonnement automatisk.

• Der offentliggøres et emne pr. måned.

• Du kan være med på alle 12 måneder eller hoppe fra undervejs inden alle 12 emner er gennemgået (så går du glip af vigtig viden, men muligheden har du).

• Du betaler i øjeblikket 69,00 kr. pr. måned for adgang til klubbens materiale. Det er et åbningstilbud til dig, der vil være med til at løbe klubben i gang.

• Så længe du er abonnent i klubben, har du adgang til en lukket FB gruppe. Her kan du sparre med andre, der er i gang med vaneændring og få min coaching til din proces.

• En gang pr. måned er der live Q&A via Zoom for medlemmerne.

 

Læs mere om klubben og indholdet i modulerne på GretesUnivers.dk, hvor du også kan melde dig ind som medlem.

Klik på knappen herunder, og vupti sender rejsen dig lige til flere OPlysninger.

 

 

I næste uge rejser vi videre med Gretes input til vaneændring.

Stationen vi holder ved hedder “Fedtstof”. Glæd dig til at sætte fokus på, hvordan du kan variere denne vigtige del af din livsstil.

Indtil da

download workbooken (hvis du ikke har gjort det endnu)
find DINE vanemner, der skal arbejdes med
Lad mig lige benytte lejligheden til at fortælle dig, at næste online kursus MEDIUM og LARGE ved. Mad og følelser starter den 15. marts. Læs mere her

 

Vaneændringsklubben

Læs mere og tilmeld

 

Lidt af hvert

 

➡️HUSK at du, som altid, er velkommen til at videresende mine e-mails, hvis du kender en, det vil få glæde af indholdet.👥Lad mig hjælpe dig med vanecoaching eller vægttab via vaneændring

En af de ting jeg elsker ved mit arbejde i GretesUnivers er at støtte mine kunder, der søger min coachinghjælp. Jeg elsker at hjælpe dem i gang med en ny vane. Jeg elsker at hjælpe dem tilbage på sporet, når de kommer ud af kurs. Jeg elsker at fejre deres sejre, når de kommer i mål.

Og jeg vil elske at hjælpe dig også.

📱Hvis du er i tvivl, om jeg kan hjælpe dig med netop din udfordring, så bestil en gratis afklarende samtale og lad os tage en snak om det. Endnu er jeg ikke stødt på en udfordring, jeg ikke kan hjælpe med.

Hvis du beslutter dig for at prøve, om vi skal samarbejde, er den første coachingsamtale til en meget favorabel pris – 250,00 kr. hvor du så kan få afklaret, om du synes om min coaching og om du gerne vil fortsætte med den lille eller den store coachingpakke. Du kan oven i købet få en abonnement ordning på helt ned til 450,00 kr. pr. måned, så udskrivningen til forløbet ikke bliver en økonomisk belastning for dig.

Læs om mine coachingforløb her

💻Du kan også vælge at starte et mere enkelt vægttabsforløb via Sense og vaneændring online.

Læs mere her

📞Hvis du har brug for støtte til dit vægttab, kan du starte med at booke en gratis afklarende samtale med mig i næste uge. Brug knappen nederst i denne e-mail og find en tid, der passer os begge.

Husk at du kan få vægttab på abonnement fra 299,- kr. pr. måned. Der er både abonnement til holddeltagelse, online vaneændring og individuel vanecoaching.

Skab en dejlig dag

Kærlig hilsen fra Grete