Vaneændringer – fokus på påsken

🧳Vi fortsætter rejsen med fokus på vaneændringer.

Først lidt om forkælelse

🐥 Vi er tæt på påsken. I påsken har mange nogle ekstra fridage og det giver god anledning til at forkæle dig selv og din familie. Det trænger vi til ovenpå to hårde coronaår og en kold vinter.

Hvad er det du forkæler dig selv med? Er det påskeæg, en masse mad, øl og snaps? Eller er det et ekstra langt bad med efterfølgende god tid til at give kroppen velfortjent lotion eller olie? Måske fodpleje? Eller hvad med en lidt længere gåtur, end du plejer?

Hvad er det du forkæler værtinden med, når du ankommer til påskefrokosten? Er det et stort påskeæg, som hun måske vil få lidt dårlig samvittighed af at spise eller skal kæmpe med ikke at spise på en gang? Eller vælger du en alternativ gave som smukke lys og servieter, en invitation til en biograf- eller cafetur? Måske et tilbud om at komme og hjælpe med havearbejdet?

Samvær er skønt i påsken 🍗🍤🍻

Det er altid dejligt at være omgivet af dem vi holder af og mange bruger påsken til at være sammen med familie og venner i påskedagene. Det er også rart at spise sammen og hygge sammen. Det er også rart at gå en lang tur i naturen sammen – snakken bliver ofte en anden udendørs end indendørs.

Forbered dig selv og din hjerne

Husk alligevel hvad du har lært om Sense, så du kan komme igennem påsken uden at tage på i vægt. Det kræver lidt mental forberedelse og en forhåndsbeslutning om, hvordan din påske skal gå:

Skal du komme igennem uden at tage på ?
Skal du fortsætte dit vægttab uforandret ?
Er det ok at tage 1 kilo på ?

Lav en plan – gerne på papir – for hvad du vil spise og drikke til de påskearrangementer, du deltager i. Og husk at spise, som du plejer, de dage der ikke er arrangemeneter. Lad være med at “kaste håndklædet i ringen” og lade “what the hell effekten” vinde. Pas på ikke at komme til at tænke “så starter jeg bare igen efter påsken”. Der kan nå at sætte sig mange kilo imellem sidebenene i løbet af de 5 eller 8 dage.

 

🗣Kursisterne i GretesUnivers er blevet undervist

Selvom påsken endnu ikke er her, har jeg alligevel talt påskeforberedelser med kursisterne i denne uge. Det er altid en god ting at lade hjernen vænne sig til, hvordan du har besluttet at påsken skal være. Så er der ikke noget, der kommer bag på den og derfor stiller den ikke “krav” om at det bliver, som det plejer at være. Vi har talt om muligheden for sparemåltider, halve spisekasser, hvad der er på påskebordet, der skal prioriteres og mange andre ting. Så kursisterne er forberedt nu. Påsken kan bare komme 🐣

 

Jeg har tre små påske-æg til dig:

🥚 #1: Du gør det godt!

Det føles måske ikke altid sådan. Du skal huske, at du gør hvad du kan og hvad du har besluttet dig for at du har ressourcer til lige nu.

 

🥚 #2: Du er præcis hvor du skal være!

Nogle gange ønsker du måske, at du var nået længere. Se ikke tilbage. Se fremad. Hvis du vil have processen speedet OP, så må du planlægge, hvad der skal ske fremover.

 

🥚 #3: Du er perfekt præcis som du er!

Husk at du ikke skal bedømmes på dit ydre. Du skal bedømmes på dit indre og dine egenskaber. Er der noget du gerne vil arbejde på at ændre, så læg en plan for, hvordan du får det til at ske.

 

Hvad er dine planer for din nye livsstil i den kommende påske?

Jamen Grete, jeg har da ikke planer for min nye livsstil. Jeg har planer om påskefrokoster med venner og familie, svarer du måske. Nu har vi haft 2 år med begrænsninger på vores påskefrokoster. Så nu synes du måske du “har lov til” at gi’ den gas.

Naturligvis – hvis det er det du VIL. Jeg bruger meget tid på at tale med mine kursister og mine fokuspersoner, jeg har i coaching, om hvor vigtigt det er, at afskaffe “burdeismen” og beslutte sig for “hvad er det jeg VIL”

 

Jeg ønsker dig den bedste påske(ferie) og husk:

Det er ikke det du spiser i påskedagene, der har betydning for dit vægttab.
Det er resten af tiden, der tæller på den lange bane.

Nyd dine påskefrokoster med god samvittighed 💚 Hold gerne din almindelige måltidsstruktur de dage, hvor du ikke har arrangementer. Luk spisekassen og kom fornuftigt videre NÅR DU VIL.

 

👉Kunne du tænke dig at vide mere om motivation og mange andre emner, så er du velkommen til at blive en del af GretesUnivers. Start med en gratis afklarende samtale.

 

🎳Du kan også vælge at blive en del af Vaneklubben under GretesUnivers. Her kan du få støtte til at ændre dine vaner uanset hvilken vane du nu har lyst til ar arbejde med. Læs mere om Vaneændringsklubben her.

 

Skab en dejlig dag

💚 hilsen fra Grete