Kære Grete

🧳Vi fortsætter rejsen med fokus på vaneændringer.

📖Grib din GRATIS workbook, så din vaneændring ikke kun bliver ved tanken. Ved hjælp af en workbook kan du virkelig få arbejdet med dine vaner og dine tanker omkring dem.

Længere nede i denne e-mail kan du læse mere om Workbooken og hente den, hvis du ikke er kommet i gang endnu 🙂

🌟Denne station på rejsen, der skal ha’ dit fokus, hedder “Væske”

 

💦Hvor meget væske skal jeg drikke?

Der er meget forskellige holdninger til, hvor meget væske vi skal drikke hver dag. En ting alle er enige om er, at det er vigtigt at huske van­det. For krop­pen har brug for det. Omkring 60 pct. af kroppen består af vand. Mange processer i kroppen er afhængige af, at du drikker tilstrækkeligt.

Det er en god ide at du gør dig umage med at få væske nok. F.eks. i forbindelse med forbrændingen, spiller det en vigtig rolle, at du drikker nok vand. Du bruger også vand, når du skal af med affaldsstofferne, der kommer ind med det du spiser. Når du sveder, fordi du skal have reguleret kropstemperaturen og du skal af med noget varme, er der også brug for vand. Derfor er det vigtigt at der er det vand, der er brug for, så du ikke dehydrerer.

Hører du til dem, der er sunde og raske og har et almindeligt aktivitetsniveau, så er anbefalingen, at du drikker 1 ½ liter vand i døgnet. 2 liter er også ok og ingen tager skade af at drikke 3-4 liter, men så skal du ikke drikke mere. Med mindre du er meget fysisk aktiv og sveder ud over det sædvanlig. Du kan fint drikke helt almindeligt vand, for spiser du normalt, så får du de salte og mineraler, du skal have via kosten (overlæge Lotte Usinger, Herlev hospital).

 

💪Kroppen er smart og sender dig signaler om tørst

Når du er yngre behøver du ikke tænke så meget over at få væske nok. Kroppen er så smart indrettet, at den selv regulerer væskebalancen. Som yngre føler du simpelthen tørst – og så drikker du!

Drikker du for lidt vand, vil din krop sende dig signaler, der let forveksles med sult. så hvis du synes at du mærker sult (i utide) så tjek lige med din hukommelse, om du har drukket vand nok i løbet af dagen.

 

👵Ældre får til gengæld ikke signaler om tørst.

Ældre føler typisk ikke tørst. Kroppen giver simpelthen ikke signaler fra sig som fortæller, at man skal drikke, og så glemmer mange at få tilstrækkeligt indenbords. Væske kan også komme fra den mad, vi spiser, men mange ældre har en lille appetit, og dermed kommer der heller ikke væske ind ad den vej.

 

😴Hvordan finder jeg ud af, om jeg mangler væske?

Symptomerne på væskemangel er træthed, hovedpine, kvalme og du kan også kaste op, hvis saltbalancen har forskubbet sig. Saltbalancen kan både forskubbe sig af for lidt og for meget vand.

Du risikerer også, at få mindre energi og ikke kunne bruge dig selv optimalt.

 

🌞Myte om væskeindtag

En af myterne omkring væskeindtag er, at du kan få væskeophobning i kroppen, hvis du på en varm sommerdag drikker rigeligt. Men det er der ingen grund til at bekymre sig om. Er du sund og rask, så udskiller du vandet igen uden problemer.

☝️Sådan få du væske nok

• Fordel 1 ½ liter væske i kander og glas og drik det i små portioner i løbet af dagen.
• Drik helst vand. Udfordrer det dig at drikke vand, så gå efter noget, du kan lide. Tilsæt gerne smag af frugt og grønt i den kande/flaske du opbevarer vandet i. Køb også gerne 0-kalorie drikke med smag og blid brus, hvis du foretrækker det. Eller almindelig danskvand med eller uden bobler. HUSK at alkohol ikke tæller med i regnskabet.
• Husk også at drikke, når du er på arbejdet. Her kan det være ok at have en flaske stående for at holde styr på indtaget.

 

👉Kunne du tænke dig at vide mere om væske, flere årsager til at de er så vigtige og mange andre emner, der kan få dig til at leve helt almindeligt, som alle andre, der ikke skal tabe sig, så er du velkommen til at blive en del af GretesUnivers. Start med en gratis afklarende samtale ved at klikke på knappen nederst i mailen.

 

🎳Du kan også vælge at blive en del af Vaneklubben under GretesUnivers. Her kan du få støtte til at ændre dine vaner som f.eks. at får tilstrækkeligt væske dagen igennem.

 

I næste uge rejser vi videre med Gretes input til vaneændring.

Stationen vi holder ved hedder “Salt”. Glæd dig til at sætte fokus på, hvordan du kan holde fokus på denne vigtige del af din livsstil.

Indtil da

  1. download workbooken (hvis du ikke har gjort det endnu)
  2. find DINE vanemner, der skal arbejdes med

    Lad mig hente den gratis workbook

    👀 Du kan læse mere om Workbooken i Gretes input tidligere. Find tilbage i din indbakke eller på hjemmesiden her

    HUSK at bliver dit behov for vaneændring ikke dækket af de eksempler jeg lister og i den kommende tid skriver om i Gretes input, så skriv en e-mail til mig. Så vil jeg sætte emnet på min plan for Gretes input.

    Jeg vil sende en e-mail med mit forslag

 

Vaneændringsklubben

☝️Har du meldt dig ind i Vaneændringsklubben?

• Klubben er et fortløbende abonnement – og du får adgang til første lektion ved tilmelding – de andre løbende pr. måned.

• Klubben indeholder 12 vaneændringsemner. Herefter slutter dit abonnement automatisk.

• Der offentliggøres et emne pr. måned.

• Du kan være med på alle 12 måneder eller hoppe fra undervejs inden alle 12 emner er gennemgået (så går du glip af vigtig viden, men muligheden har du).

• Jeg har besluttet af forlænge ÅBNINGSTILBUDET på 69,00 kr. pr. måned for adgang til klubbens materiale. Det er et åbningstilbud til dig, der vil være med til at løbe klubben i gang. Foreløbig er tilbudet forlænget til den 15. marts 2022.

• Så længe du er abonnent i klubben, har du adgang til en lukket FB gruppe. Her kan du sparre med andre, der er i gang med vaneændring og få min coaching til din proces.

• En gang pr. måned er der live Q&A via Zoom for medlemmerne.

 

Læs mere om klubben og indholdet i modulerne på GretesUnivers.dk, hvor du også kan melde dig ind som medlem.

Klik på knappen herunder, og vupti sender rejsen dig lige til flere OPlysninger.

 

Lad mig lige benytte lejligheden til at fortælle dig, at næste online kursus MEDIUM og LARGE ved. Mad og følelser starter den 15. marts. Læs mere her

 

Vaneændringsklubben

Læs mere og tilmeld

 

Lidt af hvert

 

➡️HUSK at du, som altid, er velkommen til at videresende mine e-mails, hvis du kender en, det vil få glæde af indholdet.👥Lad mig hjælpe dig med vanecoaching eller vægttab via vaneændring

En af de ting jeg elsker ved mit arbejde i GretesUnivers er at støtte mine kunder, der søger min coachinghjælp. Jeg elsker at hjælpe dem i gang med en ny vane. Jeg elsker at hjælpe dem tilbage på sporet, når de kommer ud af kurs. Jeg elsker at fejre deres sejre, når de kommer i mål.

Og jeg vil elske at hjælpe dig også.

📱Hvis du er i tvivl, om jeg kan hjælpe dig med netop din udfordring, så bestil en gratis afklarende samtale og lad os tage en snak om det. Endnu er jeg ikke stødt på en udfordring, jeg ikke kan hjælpe med.

Hvis du beslutter dig for at prøve, om vi skal samarbejde, er den første coachingsamtale til en meget favorabel pris – 250,00 kr. hvor du så kan få afklaret, om du synes om min coaching og om du gerne vil fortsætte med den lille eller den store coachingpakke. Du kan oven i købet få en abonnement ordning på helt ned til 450,00 kr. pr. måned, så udskrivningen til forløbet ikke bliver en økonomisk belastning for dig.

Læs om mine coachingforløb her

💻Du kan også vælge at starte et mere enkelt vægttabsforløb via Sense og vaneændring online.

Læs mere her

📞Hvis du har brug for støtte til dit vægttab, kan du starte med at booke en gratis afklarende samtale med mig i næste uge. Brug knappen nederst i denne e-mail og find en tid, der passer os begge.

Husk at du kan få vægttab på abonnement fra 299,- kr. pr. måned. Der er både abonnement til holddeltagelse, online vaneændring og individuel vanecoaching.

Skab en dejlig dag

Kærlig hilsen fra Grete