Her finder du forskellige opskrifter på blodtryksvenlige juicer

Vil du gøre noget godt for dit hjerte og blodtryk?

Prøv disse lækre, blodtryksvenlige juicer, som du nemt kan drikke hver dag. Få de naturlige ingredienser, der hjælper med at holde dit blodtryk i balance. Få opskriften, tips til variation og lær, hvordan du kan passe endnu bedre på dit helbred.

Gem dette indlæg i din læseliste og vend tilbage med jævne mellemrum. Jeg opdaterer med nye opskrifter løbende

Rødbedejuice med æble

Det skal du bruge:

  • 1 kilo økologiske rødbeder (skrællet eller godt vasket)
  • 4 – 5 cm økologisk frisk ingefær
  • 1 økologisk citron med skræl – vasket (skær enderne af)
  • 200 gram danske økologiske æbler – vasket (fjerne stilk, blonst og kernehus, hvis du bruger pulpen senere)

Sådan gør du:

  1. Skær alt grønt og frugt i passende stykker til din juicer.
  2. Kør alt igennem din juicer (gerne slowjuicer)

Du kan blende dig til rødbedejuice. Brug da lidt vand eller en god æblejuice som væske. Sigt igennem et klæde, hvis du vil have klar juice.

Der bliver ca. 7,5 dl. juice. Du kan opbevare det på køl i 3 dage. Når du ikke at drikke juicen på 3 dage, kan den fryses ned. Husk at tø langsomt op i køleskab.

Rødbedejuice med anissmag

Det skal du bruge:

  • 1 økologisk fennikel – vasket (skær toppen af indtil 1-2 cm fra grøntsagen)
  • 600 gram økologiske rødbeder (skrællet eller vasket godt)
  • 1 stor økologisk appelsin uden skræl (eller skåret groft af, så der er lidt skræl tilbage)
  • 1 stor økologisk citron med skræl – vasket (skær enderne af)
  • 1 godt stykke 4 – 5 cm)  økologisk ingefær – vasket

Sådan gør du:

  1. Pres alle ingredienser på en juicemaskine. Gerne slowjuicer.
  2. Tilsæt et par isterninger til den færdige juice, når du skal drikke den.

Har du ikke en juicemaskine og har du en blender, kan du skære grønt og frugt ud i mindre stykker og tilsætte lidt vand og blende til du er tilfreds med konsistensen. Sigt evt. igennem et klæde,, hvis du vil have klar juice.

Brug evt pulpen i din næste gryderet eller brøddej.