Grillet makrel med smeltet smør, broccoli og kartofler
Ingredienser
- 400 gram Makrel HF 3
- 1 spsk olie fedtstof
- 1 srk citron - økologisk SG
- 1 håndfuld Timian - frisk og hakket SG
- 200 gram Kartofler HF 4
- 1 spsk olie (fedtstof) bruges kun til smørelse
- 1 spsk Timian - tørret
- 400 gram Broccoli HF 1(2)
- 4 spsk Smør Fedtstod
- 1 stk Citron - økonlgisk SG
- 1 håndfuld Persille - hakket HF 1(2)
- 1 nip Chille - tørret SG
Sådan gør du
- Grillet makrel:Tænd op i grillen udendørs. Rens makrellerne for involdePensl makrellerne med olie, og krydr dem med salt og peberSkyl citron og timian. Skær citronen i tynde skiver, og hak timian groft. Fordel citron og timian i bugen på fiskene og fold den sammenPak fiskene ind i alufolie. Læg dem på grillen, og grill dem i ca. 15 minutter, eller til de er gennemstegte. Pak makrellerne ud når de skal anrettes på tallerkenenSmeltet smør med persille og chili:Smelt smørret i en gryde ved middel varme. Rør rundt i smørret med en ske. Tag gryden af varmen når smørret er smeltet og bruset opSkyl citronen, og riv skallen på et rivejern eller skær den fra citronkødet og hak den fint. Vend skallen i smørret.Skyl persillen, og hak den fint. Tilsæt persille og chiliflager, og rør det smeltede smør sammen.Tilbehør:Skrub eller skæl kartoflerne, skær dem ud i mundrette bidder og kog dem møre i en gryde med letsaltet vand eller kør dem i Actifry 20 minutterSkyl broccoli og skær i mindre buketter. Krydr med salt og peber. Overhæld med kogende vand og lad det blive varmt 5 minutterServér fisken med smeltet smør, kartofler og broccoli,