Gretes proteinboller

Grete Heslou
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Ret Morgenmad
Køkken Dansk

Ingredienser
  

  • 125 gram havregryn HF 4
  • 100 gram hytteost HF 3
  • 50 gram rygeost HF 3
  • 2 stk æg HF 3
  • 1 tsk bagepulver
  • 4 tsk solsikkekerner til drys Fedt (HF 3 i blodtryksvenlig kost)
  • 50 gram gulerod (revet) HF 1 tilsættes når de andre ingredienser er blendet

Sådan gør du
 

  • Kom alle ingredienser i din blender og blend til en ensartet masse.
  • Lad dejen hvile 10 minutter, så havregrynene kan suge væden til sig
  • Tænd imens din oven på 200 grader eller forvarm din airfryer til 160 grader
  • Riv gulerod i dejen
  • Tag engangshandsker på og gør dem våde (for hver bolle, der formes)
    Form 4 boller og læg dem på bagepladen eller i airfryerskuffen - husk bagepapir
    Bollerne er klistrede, så solsikkekernerne hænge ved, når du drysser 1 tsk fuld på hver bolle.
  • Bag bollerne til de er gyldne: 18-20 min. i midten af ovnen eller 20 min i airfryer
  • Lad bollerne køle helt af inden servering - seller virker de klæbrige i midten
  • Opbevares i en pose eller Tupperware i køleskabet

Noter

Keyword glutenfriboller, hurtigeboller, hytteost, proteinboller, sundeboller