Gretes proteinboller
Ingredienser
- 125 gram havregryn HF 4
- 100 gram hytteost HF 3
- 50 gram rygeost HF 3
- 2 stk æg HF 3
- 1 tsk bagepulver
- 4 tsk solsikkekerner til drys Fedt (HF 3 i blodtryksvenlig kost)
- 50 gram gulerod (revet) HF 1 tilsættes når de andre ingredienser er blendet
Sådan gør du
- Kom alle ingredienser i din blender og blend til en ensartet masse.
- Lad dejen hvile 10 minutter, så havregrynene kan suge væden til sig
- Tænd imens din oven på 200 grader eller forvarm din airfryer til 160 grader
- Riv gulerod i dejen
- Tag engangshandsker på og gør dem våde (for hver bolle, der formes) Form 4 boller og læg dem på bagepladen eller i airfryerskuffen - husk bagepapirBollerne er klistrede, så solsikkekernerne hænge ved, når du drysser 1 tsk fuld på hver bolle.
- Bag bollerne til de er gyldne: 18-20 min. i midten af ovnen eller 20 min i airfryer
- Lad bollerne køle helt af inden servering - seller virker de klæbrige i midten
- Opbevares i en pose eller Tupperware i køleskabet