Makrel

Grillet makrel med smeltet smør, broccoli og kartofler

Ret Hovedret
Køkken Dansk
Antal 2 Personer

Ingredienser
  

  • 400 gram Makrel HF 3
  • 1 spsk olie fedtstof
  • 1 srk citron - økologisk SG
  • 1 håndfuld Timian - frisk og hakket SG
  • 200 gram Kartofler HF 4
  • 1 spsk olie (fedtstof) bruges kun til smørelse
  • 1 spsk Timian - tørret
  • 400 gram Broccoli HF 1(2)
  • 4 spsk Smør Fedtstod
  • 1 stk Citron - økonlgisk SG
  • 1 håndfuld Persille - hakket HF 1(2)
  • 1 nip Chille - tørret SG

Sådan gør du
 

  • Grillet makrel:
    Tænd op i grillen udendørs. Rens makrellerne for involde
    Pensl makrellerne med olie, og krydr dem med salt og peber
    Skyl citron og timian. Skær citronen i tynde skiver, og hak timian groft. Fordel citron og timian i bugen på fiskene og fold den sammen
    Pak fiskene ind i alufolie. Læg dem på grillen, og grill dem i ca. 15 minutter, eller til de er gennemstegte.
    Pak makrellerne ud når de skal anrettes på tallerkenen
    Smeltet smør med persille og chili:
    Smelt smørret i en gryde ved middel varme. Rør rundt i smørret med en ske. Tag gryden af varmen når smørret er smeltet og bruset op
    Skyl citronen, og riv skallen på et rivejern eller skær den fra citronkødet og hak den fint. Vend skallen i smørret.
    Skyl persillen, og hak den fint. Tilsæt persille og chiliflager, og rør det smeltede smør sammen.
    Tilbehør:
    Skrub eller skæl kartoflerne, skær dem ud i mundrette bidder og kog dem møre i en gryde med letsaltet vand eller kør dem i Actifry 20 minutter
    Skyl broccoli og skær i mindre buketter. Krydr med salt og peber. Overhæld med kogende vand og lad det blive varmt 5 minutter
    Servér fisken med smeltet smør, kartofler og broccoli,
Keyword broccoli, kartofler, makrel