Søvn

Ferie i GretesUnivers – dag 11 – Skab nye søvnvaner i ferien

Vi har halvdelen af ølruten på Fyn tilgode

Som så meget andet her i livet, kan der ske noget, der gør, at planer ændres. Det gjorde der også i vores ferie. Efter Bogense og Rosenfestivalen afbrød vi ølruten og tilbragte resten af ferien i Kolding. Det er godt at have noget tilgode. Og måske er vi heldige næste gang, at alle bryggerier er genåbnet efter Corona pandemien.

Husk altid at drikke vand

Igennem hele min ferie har jeg sørget for at drikke rigeligt med vand. Jeg har anskaffet mig en flaske, der kan indeholde 1/2 liter. Den tømmer jeg mindst 3 gange hver dag. Uden undtagelse. Flasken er med mig overalt. Jeg drikker små slurke af den dagen igennem. Mest i starten af dagen. Når jeg undgår at drikke for meget i den sidste del af dagen, undgår jeg også at skulle op om natten. Derved får jeg en dybere og uafbrudt søvn. Det er meget sundere for kroppen.

SøvnApropos søvn

Brug ferien til at skabe gode søvnvaner.

Mangel på søvn kan forhindre dit vægttab. Når kroppen mangler energi (manglende søvn), sender hjernen signaler med krav om energi på en anden måde. Her er sukker den hurtigste kilde til at få tilført energi til kroppen. Derfor signaleres der efter slik og kager.

En af de vaner jeg har ændret, er mit indtag af kaffe. Koffein er længe om at komme ud af kroppen. Undgå koffeinholdige drikke som kaffe, te, cola og energidrikke efter klokken 17. Så er der 6 timer til sengetid, hvis den er kl. 23.

Selvom det er ferie, så går jeg i seng på samme tid hver aften og står op på samme tid hver morgen. Vores krop har det bedst med regelmæssighed, når det gælder dens indre ur.

Hvis du tit ændrer din sengetid og stå-op-tid, skaber du en slags mini-jetlag, der bringer kroppen ud af synkronitet.

Går du f.eks. i seng kl. 22 den ene dag og først kl. 01 den næste dag, bliver kroppen forvirret. Det betyder, at du får sværere ved at komme ned i den dybe søvn, hvor du lader batterierne op.

Så start med at etablere regelmæssige søvnvaner i ferien og fortsæt, når du genoptager din hverdag.

 

Fik du ikke lige læst min feriedagbog fra dag 1 om pakkeliste og andre lister, så klik her på linjen.

Fik du ikke lige læst min feriedagbog fra dag 2 om ferietraditioner, så klik her på linjen 

Fik du ikke lige læst min feriedagbog fra dag 3 & 4 med tip til at holde øje med vægten, første bryggeribesøg og årets isvaffel, så klik her på linjen

Fik du ikke lige læst min feriedagbog fra dag 5 om Skinny Bitch og alkoholfri øl, så klik her på linjen 

Fik du ikke lige læst min feriedagbog fra dag 6 om at vende en øv-situation til noget positivt, så klik her på linjen

Fik du ikke lige læst min feriedagbog fra dag 7 om kompensation for nydelse, så klik her på linjen

Fik du ikke lige læst min feriedagbog fra dag 8 om besøg på et eventyrligt bryggeri, så klik her på linjen

Fik du ikke lige læst min feriedagbog fra dag 9 om besøget på Bryggeriet Vestfyen og min begrænsede ølsmagning, så klik her på linjen

Fik du ikke lige læst min feriedagbog fra dag 10 om Rosenfestival, frokostplatter og softice uden vaffel, så klik her på linjen